I løpet av vår levetid kan tennene våre naturligvis bli flettet eller slitt bort. Dessverre kan misfarging og ujevne tenner forlate deg med et smil du ikke lenger er glad for å dele med verden. Dessverre er noen menneskers selvtillit negativt påvirket så mye, de slutter å smile helt og holdent. Heldigvis finnes det en rekke kosmetiske tannbehandlinger som er tilgjengelige for å gjenoppbygge smilet ditt og gi deg et gratulerer for å være stolt av.

Tannkroner og porselenfineer er blant de beste valgene når det gjelder å omforme et feilfritt smil. Hvordan vet du hvilken rute du skal ta? Følgende informasjon kan hjelpe deg med å oppdage forskjellene mellom disse populære behandlinger.

Porselenfineer

Hvis du ikke har noen bite problemer og ønsker å slette noen av de uønskede funksjonene i smilet ditt, kan porselen finér være det riktige valget. De brukes ofte til pasienter som lider av ujevn, sprukket eller flisete tenner. De er i stand til å omdanne et gullig eller misfarget smil.

Porselenfineer er spesielt fargekompatible for å feilfritt blandes med den naturlige gjennomskinnelsen og skyggen av tannemaljen. De er kjent for å vare i over et tiår og kan være en verdig investering. I tillegg er dette et flekkbestandig produkt, slik at du kan nyte et hvitere og mer strålende smil.

 

Skreddersydd porselenfinér til dine tenner

Tynne porselenfineer er skreddersydd for tennene dine. Porselen er et valgmateriale fordi det ligner på samme måte egenskapene til din naturlige emalje. Det er et slitesterkt materiale som tåler bruken av normal daglig slitasje. Finér brukes til å skjule tannfargfarvning, skade eller visse justeringsproblemer.

 

Hvordan porselenfinér er brukt

I likhet med å male en jevn overflate, må tennene dine være grovt opp før finér-applikasjonen, slik at bindingen kan ordentlig holde seg til tennene. Denne prosessen innebærer å fjerne omtrent 0,5 til 1 mm emaljeoverflate; Derfor er det en irreversibel prosess.

Deretter opprettes en form av tennene dine og brukes til å tilpasse finér som passer. Følgende avtale, tannlegen vil gjennomføre en grundig eksamen for å sikre at finérene er riktig justert. Ytterligere trimning eller forming kan fullføres for å sikre at de nye finérene er behagelige og glatte. Når den nøyaktige pasningen er bestemt, vil tannlegen gi en fullstendig rengjøring. Til slutt brukes en komposittharpiks for å permanent binde fanene til tennene.

 

Når finér er ikke det beste valget

Hvis din grunn til å gjennomføre kosmetisk rekonstruksjon skyldes chipping, slitasje eller biteproblemer, er det viktig å løse det underliggende problemet først. Ellers vil du rett og slett sette på finér overhaling av et langvarig problem. Dette kan være dyrt og tidkrevende dersom dine tannhelsepersoner fortsetter. Du kan potensielt ende opp med å chippe dine nye veneers nedover veien.

 

Tannkroner vs. Porselenfineer

Du kan gå til tannlegen forventer å gå med en fineravtale, bare for å finne ut at ortodonti eller krone kan bli anbefalt i stedet. Den beste behandlingen for å fylle ditt smil vil være basert på spesifikke kriterier, inkludert: tannkjøtthelse, tennene og tannstrukturen. Tannlegen din vil gi deg den lengste varige løsningen som er mulig, og du må ta hensyn til alle muntlige aspekter før du bestemmer hvilken rute som passer best til dine behov.

Whitening Options

Hvis hovedårsaken til at du vurderer kroner eller finér, er å forbedre glimtet av smilet ditt, kan du velge å prøve en i-praksis bleking prosedyre først. Mange tannleger foretrekker å innlemme en bleking rutine før du bruker finér for å fjerne ekstremt mørke flekker. Intensiv tennfarging og misfarvning kan faktisk vise seg gjennom porselenfinérskallet.

Porselen Dental Crowns

Kroner brukes til å dekke en ekstremt skadet tann som ikke kan repareres. De er ofte behandling av valg når det festes sprø, knuste og overdreven decayed tenner. En form er tatt av den opprinnelige tannen. Porselenskronen er nøye konstruert for å passe forsvarlig over den skadede tannen. Porselen kroner er svært slitesterke og ser så naturlig ut som resten av tennene i munnen.

Gjennomsnittlig levetid på kroner og finér

Selv om de anses av mange for å være en “permanent løsning”, er den gjennomsnittlige levetiden til en finér eller krone mellom ti og femten år. Porselenmaterialet er sterkt; Men ethvert problem som er i stand til å sprekke din naturlige tann kan også bryte porselen.

Det beste er å bestille en konsultasjon med oss ??på Bridgford Dental Practice. Hvis du lider av sliping av problemer som skjer mens du sover, kan en enkel munnvakt bidra til å beskytte tennene dine. Vi vil ta hensyn til din livsstil og avgjøre om porselenkrone eller finér vil komplimentere tennene dine best.