Skip to main content Skip to footer

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Det iser i tennene. Er det hull?

Det kan det selvfølgelig være, men vi opplever at det som oftest er bagateller, og at det gjerne går over av seg selv. Årsaken kan være hard tannbørsting, påvirkning av sur drikke. Det vanligste er at hull gir ikke symptomer. Hvis isingen utløses spesielt av varme, eller kommer spontant uten ytre påvirkning f.eks om natten, kan det være tegn på at tannerven er syk eller skadet. Da kan det være lurt å ringe oss.

Tannbehandling er individuelle tjenester. Ingen tannsett er like og alle problemstillinger er ikke kjent før behandlingen starter. Det blir derfor umulig å gi en fast pris på hva det koster å løse en oppgave i munnen din, men etter en grundig undersøkelse og planlegging kan vi gi et godt kostnadsoverslag. Vi har utarbeidet en prisliste som gir stykkpriser på de fleste ytelsene, og som vil relatere seg til overslaget på en rimelig oversiktlig måte. Vi vil underveis holde deg orientert om vesentlige avvik fra overslaget.

Ingen kan love deg smertefri behandling, men dagens midler og metoder for lokalbedøvelse gir svært effektiv smertekontroll. Det finnes dessverre situasjoner da 100% smertefrihet ikke kan oppnås, men det finnes veier rundt- i ekstreme tilfeller med narkose.

Man kan som regel spise rett etter behandling, men har du fått bedøvelse anbefaler vi deg å være forsiktig da det er lett å bite seg selv i tunge eller kinn. Hvis du har fått lagt midlertidig fylling/krone bør du vente ca 30 min før du spiser.

I utgangspunktet ja. Men det er noen som har større risiko enn andre. Dette kan være spesielle sykdommer og tilstander. Personer som røyker har høyere komplikasjonsfare enn de som ikke røyker. Tannlegen vil diskutere slike ting med hver enkelt pasient på bakgrunn av helseskjema som blir utfylt ved første time.

Tannimplantat har ingen “best før”-dato eller en utgangsdato. Det er hver enkelt persons evne til å følge opp dette med egenrenhold og regelmessig oppfølging med tannlege/tannpleier som avgjør levetiden til implantat. Implantat er tross alt en erstatning for personens egne tenner, som av en eller annen årsak måtte trekkes. Ingen erstatninger kan bli like gode som originalen, nemlig kroppens egne tenner. Slik at det finnes ingen garantier. Men følger man opp dette på en ordentlig måte kan tannimplantat gjerne holde livet ut.

Implantater er lagd av titan, som kroppen aksepterer fullt ut. Dette er det samme materialet som man bruker ved feks benbrudd. Kroppen aksepterer titan nesten som sitt eget vev. Titan vokser fast i kjevebenet og fungerer som en kunstig tannrot for en ny tannkrone.

Det varierer etter hvor du har fått bedøvelse og hvor mye bedøvelse du har fått. Det kan ta flere timer før bedøvelsen er helt ute.

Hvis du glemmer å gi beskjed innen 24 timer før, blir timen belastet. Priser kan variere fra kr 300,- til ca kr 1000,-. Dette avhenger av hvor lang tid som er satt av til avtalen.

2011 var siste året med rett til fradrag i likningen for tannlegeutgifter. Stortinget vedtok at dette fradraget falt bort fra og med 2012.

Det er også mulig å skrive e-post til oss. Legg inn ønsker slik at det er lettere å treffe rette dager/tidspunkt ved neste innkalling.

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.